logo

Vuoristoa horisontissa

Tänään alkoi nousuvoittoinen osa matkasta. Lepopäivänä pääasiassa löhöilin hotellihuoneessa. Huomasin tuhlanneeni mahdollisuuksia, kun en käynyt katsomassa aika upean keskiaikaisen kaupungin keskustaa. Toki näin sen sitten tänä aamuna, joten ehkä tässä vain vältettiin taistelu kardinaalin miehiä vastaan. Paikka on nimittäin kuulu siitä, että Alexandre Dumas`n kolmen muskettisoturin hahmo D’Artagnan pohjautuu Auchissa 1600-luvulla eläneeseen todelliseen henkilöön.

1.6.2016

Lokikirjaan kirjattiin tänään alkuun nousua ja laskua kumpuilevassa maastossa. Keskivaiheella tuli noin 20 kilometrin tasaisempi osuus. Peltoaukeaman yli katsoessa horisonttiin näkyy Pyreneiden lumihuippuja pilvien seassa. Ilma oli melko viileä, noin 14 astetta. Mietin joutuukohan matkalla vuoristoon ostamaan vielä lumipuvun ja sukset.

1.6.2016

Tasangon jälkeen tuli nousuosuus, joka päättyi sitten viimeisen viidenneksen osalta laskuun. Jos jotain tässä on oppinut, niin alamäkiin voisi erikoistua. Elämä tuntuun niissä niin mukavan helpolta. Syöksyjen välillä voi myös löytää tunnelmallisia taukopaikkoja jokivarresta.

1.6.2016

Paun kaupunki on n. 90000 ihmisen asuttama. Tämän kertainen hotelli sijaitsee hiukan sivussa keskustasta. Vähän ennen hotellille tuloa poljin läpi huvila-alueen, joka toi mieleen Pohjois-Saksan ja Hollannin muutaman vuoden takaa. Villojen tyyli oli hyvin samanlaista mansardikattoineen ja sään ollessa suhteellisen Pohjois-Eurooppalainen tuli pieni Déjà-vu-tunnetila. Muuten päivä meni aikalailla bon voyage meiningillä, Mattia lainatakseni. Oliko se sitten lepopäivän syytä vai sitä että keho alkaa jo tottua, onkin arvoitus joka selviää myöhemmin.

1.6.2016

Reitti: Auch – Pau 102 km
Nousua 801 m, laskua: 760 m