logo

Valtteri – 12 points!

Utsjoelta Järvenpäähän? Vähän omituinen matka – eikös se perinteinen Suomenniemen läpiajo pääty Hankoon? Näin ketjupolkijan näkökulmasta alkuperäinen suunnitelma perustui ajatukseen käyttää retkeen korkeintaan kaksi viikkoa kesälomasta. Mutta onhan niitä viikonloppujakin, joten Hankoon saattoi matkata muutaman päivän sopivana hetkenä samaisena kesänä varsinaisen pääretken päätyttyä.

image

Yksin pyöräilyssä on omat puolensa, mutta retkiä on kiva kulkea myös kavereiden kanssa. Järvenpäästä Hankoon ajoon lähti mukaan myös puistoista pitävä kemistiystäväni Valtteri, jonka aiempi pyöräilymatkailu tältä vuodelta rajoittui pariinkymmenen kilometrin yksittäisiin matkoihin. Tarkoitus oli nyt kuitenkin ajaa kevenetyllä 15 kg retkipakkauksella kahdessa päivässä 180 kilometriä.

image

Miten se sitten käytännössä meni? Aika vähän hiljempaa ajattiin kuin olisin itse ajanut ja Valtsu paloi auringossa. Ei kuitenkaan niin pahasti kuin Lordi. Valtteri – 12 points karsintakierrokselta Järvenpäästä Inkooseen. Eka satanen on aina kova juttu!

image

Reitti: Järvenpää – Tuusula – Vantaa – Espoo – Kirkkonummi – Siuntio – Inkoo (98 km)