logo

Tieteellisen tasainen maa

Saksan Haselünne jäi taakse aamulla, reitti kulki hotellilta kaupungin läpi, jossa oli pieni aamutori käynnissä. Sain kivasti eväitä matkalle. Elämän tarkoituksena oli tänään polkea Zwolleen Hollannin puolelle. Sää näytti hyvältä, mutta lopulta vaihteli kovasti matkan aikana. Vaikka välillä ajelin muovinen punahilkka-asu päällä piiskaavaa länsituulisadetta vastaan, pääosin en kuitenkaan niin. Tasaisen Saksan jälkeen Hollannin puolelle päästyäni seudusta tuli tieteellisen tasaista. Ainoat mäet taisivat olla keinotekoisia ylikulkusiltoja.

Hollantia

Hollannissa on todella hyvät pyörätiet ja matkan parhaat, mutta hiukan puutteelliset reittimerkinnät, ainakin herra Suuntavaiston eli minun näkökulmastani. Puutteet merkinnöissä kokee syvemmin kun tajuaa, että puhelimen latausliitin on jotenkin vioittunut. Vaikka alkumatkasta kaikki toimi, viimeiset 80 km poljin niin, että puhelin oli päällä ainoastaan niissä kohdissa, joissa oli pakko turvautua paikannukseen. Lopussa puhelin hyytyi kokonaan ja ajoin viimeiset noin 15-20 km viitoituksen varassa. Eteneminen oli välillä yhtä nopeaa kuin näillä veijareilla, joiden lajitovereilta olen väistellyt pyöräteillä Ruotsista asti.

Etana

Aivan viime metreillä Zwollessa muistin, että olin katsonut iPadista reitin hotellille – ehkä jokin kartta majailisi vielä välimuistissa. Suureksi yllätyksekseni Zwollen kaupunki tai joku muu taho tarjosi ilmaista wifi-verkkoa kaikkien käyttöön. Sen avulla pääsin hotellille juuri ennen pimeää, mistä heräsikin ajatus, että elämäni ei olisi ollut kovin ihanaa ja monipuolista keskiajalla. Toisaalta keskiajalla ei ollut polkupyöriäkään, mikä taas on oiva aasinsilta todellisiin tapahtumiin: pikasuihku, ravintolaan syömään, olut hotellin baarissa ja huoneeseen kirjoittamaan blogia. Siitä on hyvät polkupyöräilypäivät tehty. Ja joo, Hollanti on fillaristin maa. Autot, polkupyörät ja kanavat kulkevat hienosti yhdessä. En osta sitä karttaa viimeisellekään etapille huomenna, vaan taistelen vaikka tuulimyllyjä vastaan.

Alankomaiden ilta

Reitti: Haselünne – Zwolle n. 130 km (eksymiset mukaanlukien)

 

 

  1. Eeva
    Tieteellisen tasainen, hyvä ilmaus! Sitä se on! Me muuten hyödynnettiin iPadin google-mapsia suunnistuksen apuna vähän samaan tapaan. Aamulla majapaikassa suunniteltiin reittiä ja otettiin näytönkaappauskuvia kartan tärkeistä kohdin. Sitten niitä kuvia saattoi apukuskin paikalla selailla kartanlukijan ottein:-) Suunnistuksesta vastasi ensi sijassa kuitenkin neiti navigaattori. Ja kaikki tämä ilmastoidussa autossa... Mutta tasaista se meno oli autollakin. Fillarilenkit suuntautui vain majapaikkojen ympäristöön... Edelleen toivon, ettet kovin pahoihin tuulimyllytaisteluihin joudu:-), joten hyvää loppumatkaa!