logo

Suomen keskipiste ohitettu

Viimeiselle osuudelle ennen lepopäivää oli jäänyt alkupäivien kirimisen vuoksi hiukan vähemmän edettävää. Karttaa katsellessani huomasin, että Pyhäjärven rannalla oli useita leirintäpaikkoja ja muita majoitusmahdollisuuksia. Saksalaiselle pyöräilijälle tuli lisäksi löytää bussikyyti vauhdittamaan etenemistä, sillä hänen tyttöystävänsä saapuisi Helsinki-Vantaalle lauantaina. Hän halusi myös käydä Lahdessa ja jatkaa matkaa sieltä pyörällä lauantai aamuna lentoasemalle. Pyhäjärveltä kulki sopiva bussi aamuisin. Yksi mahdollisuus olisi tietysti ollut polkea 500 kilometriä kahdessa päivässä, mutta siinä tarvitaan luonteen ja kunnon lisäksi hulluutta. On fiksumpaa ottaa muut kulkuneuvot avuksi mikäli tulee liian kiire.

20130613_Lettu_ja_kahvi

Matkan aikana olin useissa paikoissa nähnyt tarjottavan kahvi+lettu yhdistelmää ja koska pyöräillessä voi syödä käytännössä mitä vain ja kuinka paljon tahansa oli pysähdyttävä pian Sipolasta lähdön jälkeen Uljuan tekojärven kupeessa olevaan kahvilaan.

20130613_Suomen_keskipiste

Matkalla tuli ohitettua Suomen keskipiste. Oman matkan osalta päivä päättyi siihen, että yli kaksi kolmasosaa matkasta oli jo takana.

20130613_pyorailijoita

Viimeisellä huoltoasemalla vastaan polki kaksi pyöräilijää, joista toinen oli matkalla Vantaalta Sodankylään ja toinen Helsingistä Nordkappiin. Vaihdoimme muutaman sanan ilmoista, reiteistä, tuulista, pyöristä ja varusteista ennen kuin toinen porukka jatkoi matkaansa pohjoiseen. Omana määränpäänä ollut leirintäalue sijaitsi muutaman kilometrin päässä. Seuraava päivä olisi lepopäivä, jolloin olisi tarkoitus valmistautua neljään viimeiseen pyöräilypäivään.

Reitti: Sipola-Kärsämäki-Pyhäjärvi (92 km)

  1. Valtteri Nääppä
    Mahtava blogi! Vielä kun pääsis ajan ja ajatuksen kanssa lukee. Terveisin Pyhäjoen ABC pyöräilijä