logo

Pyörä ruumassa ja elämä edessä

”Ai niin, pitäisi pyöräillä Amsterdamista Nizzaan”, mietin vielä aamulla Järvenpään Prismassa. Jotenkin viimeiset päivät ennen tämänvuotiselle pyöräretkelle lähtemistä olivat käsittämättömän kiireiset töiden puolesta. Kaikkea piti vielä viimeistellä ja tehdä lähtöpäivänä, jopa lentokoneessakin. Tuli sellainen tunne, että lähden ajamaan töitä karkuun. Vuoristoisen loppuosuuden jälkeen on varmaan fiilis, että pääsisipä töihin. Siinä välillä on toivottavasti kuitenkin kohta, jossa edellä mainittujen tilojen välillä on energiaa luova rullaava mielensuvanto. Aika näyttää.

Helsinki-Vantaan lentokenttä

Lento Suomesta lähti iltapäivällä ja ajattelin, että voi olla viisasta varata ensimmäinen majoitus aika läheltä lentokenttää. Jotain voi kuljetuksessa mennä rikki tai vaikkapa pyörä voi vahingossa päätyä väärään paikkaan. Tällöin jää aikaa korjata, säätää tai odotella. Helsinki-Vantaan lentokentällä pääsin tällä kertaa seuraamaan koneen lastausta ruudun takaa. Visuaalisten havaintojen teko rauhoittaa, väärän koneen vaihtoehto oli poissuljettu.

Amsterdamin lentokenttä, pyörä valmiina matkaan.

Schipholin lentokentällä kokosin kuljetuskärryyn hiukan repaleisen, muovit päältä revityn, ”security check passed”-tarroitetun pyörälaatikon ja muut matkatavarat. Ei muuta kuin laatikkoa ja merimiessäkkiä purkamaan. Vähän ruuvimeisseliä, kuusiokulmaa, jakoavainta, pumppua, muovit ja roskat laatikkoon, polkimet paikoilleen, telineet tankoon ja laukut kiinni. Ravintolan asiakkaat katselivat kuinka kasa kamaa muuttuu retkivarustelluksi polkupyöräksi. Erityiskiitos pitää antaa lentokentän pihaa imuroineelle työntekijälle, joka vapaaehtoisesti tarjoutui huolehtimaan pahvilaatikosta ja kuljetuskärrystä, jotta pääsisin suoraan matkaan. Samalta kaverilta sain myös reittivinkkejä polkea Nizzaan Belgian kautta. Hyvää palvelua sanoisin.

Pyörä hotellissa Amsterdamissa

Pääsin polkaisemaan liikkeelle aurinkoisessa säässä. Majoitukseen oli kuljettavana vaivaiset 12 kilometriä, varsinainen todellinen matkanteko alkaa vasta torstaina. Ajoin fillarin suoraan huoneeseen. Kaikenlaiset vempeleet laitoin perinteiseen tapaan lataukseen, hoidin varusteiden ja omat puhdistusrituaalit, menin syömään ja niin edelleen. Yksi työhommakin tuli hoidettua vielä hoidettua. Pääasia kuitenkin on, että matka on alkanut ja blogi taas avattu. Reissun aikana runoillen taas parhaani mukaan muista asioista kuin töistä.

 

Reitti: Amsterdamin lentokenttä – Amsterdam (12 km)

  1. Riki Feinik
    Super hienoa.Yksi kesän kohokohdista, seurata Suomen omaa Ketjupolkiaa. Sitten kuin minulla on joku päivä kunto kohdallaan niin tulen mukaan :)