logo

Onneksi en ole Nyköpingissä

Kuusi ensimmäistä kilometriä olivat tänään kovimmat. Pystysuoraa nousua tuli neljän ensimmäisen kilometrin aikana 250 metriä, jonka käytännössä talutin. Reitti noudatti El Caminon jalankulkijoiden polkua, joka lähti hotellin vierestä. Olisin voinut mennä myös N-120 tietä, mutta alkunousu oli  sama, joten ajattelin että on jotenkin luonnollisempaa taluttaa metsäpolulla kuin valtatiellä. Matkanvarrella tuli muuten semmoinen hauska kokemus, että jouduin jyrkässä rinteessä pyöreitten kivien lomassa nousemaan haarakäynnillä, sillä muuten suti. Matkanopeus oli huvittavan alhainen ja luulen, että ensimmäiset kilometrit jäivät tallentumatta SportTrackeriin. Neljän kilometrin nousun jälkeen tuli tasaista, jolloin saattoi myös polkea jonkin matkaa. Muita vaeltajia näkyi jonkin verran.

7.6.2016

Tämän jälkeen seurasi matkan pitkä ja miellyttävä osuus, jolloin pääasiassa poljin asvaltilla laskevaan maastoon. Matka eteni vauhdikkaasti ja Burgosin kaupungin läpiajo oli mainio kokemus. Siellä oli mielestäni Amsterdamin tasoiset pyörätiet koko kaupungin läpi ja kaupungissa oli paljon nähtävää muutenkin. Ei varmaan olisi hassumpi matkakohde tähän vuodenaikaan muutenkaan.

7.6.2016

Jatkoin vielä N-120 tietä noudattaen noin 30 kilometriä eteenpäin. Tiellä oli vähän liikennettä tällä kertaa ja maisemat näyttivät taustakuvamaiselta.

7.6.2016

Viimeiset 30 kilometriä poljin mukavassa auringonpaisteessa suhteellisen tasaisessa maastossa. Ensin oli kymmenen kilometriä hiekkatietä. Tiellä oli oikein kirjain ja numero, joten sekään ei ole tae, että tie on päällystetty. Joka tapauksessa matka taittui kyseisellä tiellä suhteellisen reippaasti. Viimeiset 20 kilometriä oli sitten taas tasaista, vähän liikennöityä asvalttitietä maaseutumaisemissa.

7.6.2016

Päivän positiivisen yllätyksen tuotti majapaikka. Olin edellisenä iltana varannut ainoan vapaan huoneen Fromistasta, mitä verkosta löysin. En sen kummemmin katsonut paikkaa etukäteen, mietin vain, että oli pakko valita hiukan budjetin yläpäästä oleva majoitus tällä kertaa. Koska en ole missään Nyköpingissä, tällä kertaa minua odotti hyvin kohtuullisella budjetilla kaupungin parhaan hotellin sviitti. Tuli hiukan vaimoa ikävä, kun sängyn takaa paljastui kattoikkunan alla oleva amme.

7.6.2016

Aion estää ylipursuavat kaipuunmietteet hotellin ravintolan Michelin maininnan todenperäisyyden tutkimiseen. Saa nähdä miten onnistuu.

Reitti: Villafranca Montes de Oca – Fromista 104 km
Nousua 630 m, laskua: 808 m