logo

Loiventavia asianhaaroja

Saint-Dizieristä lähtiessäni olin varautunut siihen, että päivästä voisi tulla raskas vaikka kilometrejä en ollut tälle päivälle budjetoinut kuin reilut 80. En ole mikään intohimoinen mäkispesialisti. Liikkeelle lähdettyäni huomasin tyydytystä tuntien reitin kulkevan pitkin kanavan reunustaa melkein hotellilta lähtien.

Kanava Saint-Dizierissä

Pian matkaa oli kulunut muutamia kymmeniä kilometrejä ja kanava sen kun jatkui. Tarkistin tilanteen puhelimelta. Kyllä – kokoajan oltiin noustu, mutta kun nousu on kilometriä kohti 3-5 metriä sitä ei käytännössä huomaa lainkaan. Sulkuportit varmistavat vesiliikenteen, jota sitäkin oli kanavalla jonkin verran.

Kanava Ranskassa

Kanavan kyljessä ajaminen jatkui käytännössä koko matkan, aivan viimeistä kymppiä lukuun ottamatta. Matkalla tuli törmättyä erikoisuuteen, jossa kanava kylki joen yli. Alla oleva kuva on otettu sillalta, jonka keskellä kulki siis jokilaivaliikennöity kanava.

Joki kanavan alla Ranskassa

Matka oli erittäin miellyttävä ajaa ja se oli hyvin kevyt aivan viimeistä nousua Chaumontiin lukuun ottamatta. Kanavan varrelta oli varsin vaihtelevia näkymiä milloin pelloille, kukkuloille tai kyliin. Kanavareittiin perustuvat nousut voivat kestää kymmeniä kilometrejä, seuraavia etappeja suunniteltaessa kilometrimäärää voi ajoittain kasvattaakin näiden loiventavien asianhaarojen vallitessa.

Kylä kanavan varella Ranskassa

Reitti: Saint-Dizier – Chaumont (83 km)