logo

Lautalla Aveiroon

Portossa on mäkiä kuin San Franciscossa. Niitä ei välttämättä huomaa, jos viettää aikansa Dourojoen rannalla mainioissa portviinikellareissa. Tällä kertaa portviiniin tutustuminen jäi väliin ja päädyn rullailemaan mäkiä ylös ja alas. Kumpuilevuus jatkui myös lähellä olevissa pikkukaupungeissa. Ensimmäisen 20 km aikana tuli vähän hiki.

Sitten tasaantui. Olin valinnut rantareitin ja vielä hiukan Google mapsin ehdotusta pidemmän sellaisen. Ajoin pitkään aivan Atlantin vieressä. Portugalilla rantaviivaa riittää ja sen varrelta on helppo löytää yksityinen alue vaikkapa telttailua ja löhöilyä varten.

Poljin São Jacinton kansallispuiston reunaa vaikuttuneena rannikon kauneudesta. Tuuli oli taas takana ja maasto tasaista, joten pyöräily kulki vauhdikkaasti.

Lopulta suurin viive tämän päivän osuudella tuli siitä, että jouduin odottamaan lauttaa reilun tunnin São Jacinton satamassa.

Pian lauttamatkan jälkeen sain sotkettua Aveiron keskustaan ja hotellille. Paikka on varsin upea rantakaupunki, jonka kanavissa ja jokivarsissa kulkee jonkinlaisia moottorigondoleita vierailijoiden iloksi.

Itseäni kiinnostaa lähinnä syöminen ja juominen pyöräilyosuuksien jälkeen. Sovin ystäväpariskunnan kanssa että tutustutaan paikalliseen ravintolatarjontaan. Meriruoka tuntuu olevan tämän reissun teema, katsotaan miten sen saaminen onnistuu. Huomenna voin nukkua pitkään, sillä omaan pyöräreissaamiseeni kuuluu aina neljän polkupäivän jälkeen yksi lepopäivä. Blogin pariin palaan taas maanantaina jos ja kun on jotakin uutta kerrottavaa.

Reitti: Porto-Aveiro 76km