logo

Kaikki okei

Lähtö Carcassonnesta kohti Toulousea tapahtui aamulla yhdeksän aikaan. Ajattelin, että matka on sen verran tasainen, että aikaa tuskin menee tuntia enempää kuin edellisenä päivänä, vaikka kilometrejä oli hiukan enemmän. Alku oli kuitenkin navakan, suoran vastatuulen vuoksi hitaampaa. Tie oli isompaa ja luonteeltaan tylsempää tyyppiä. Katselin mielelläni taustapeiliin menneitä peninkulmia.

29.5.2016

Tuulen lisäksi matkan aikana satoi ja paistoi vuorotellen. Kuivattelin sadeviittaa ja vaatteita välillä kivoissakin maalaismaisemissa.

29.5.2016

Väliin ajoin pois päätieltä ja kokeilin matkata joenvartta. Se oli kuitenkin virhe, sillä sade oli tehnyt kanavan vieressä kulkevasta hiekkatiestä liejua, joka tarttui kuin liima pyörään, varusteisiin ja polkijaan. Ei kun takaisin päätielle. Näin tien varressa viinitilan kasteluun tarkoitetun vesipisteen letkuineen ja tajuttuani etten ole Texasissa, uskaltauduin vääntämään hanat auki ja huutomaan pyörästä sekä miehestä pahimmat kurat pois. Tämä oli onnistunut siirto, sillä 15 km jälkeen puhkesi etukumi. Se oli paljon mukavampi vaihtaa, kun renkaassa ei ollut paria kiloa ylimääräistä mutaa. En löytänyt sisäkumista rikkoutunutta kohtaa, joten syy jäi selvittämättä. Siinä on aina semmoinen riski, että voi joutua vaihtamaan minuutin päästä uudestaan.

29.5.2016

Rengas kesti hyvin. Joillakin muilla ei ollut yhtä onnekas päivä. Saavuin onnettomuuspaikalle muutaman hetken ambulanssien ja poliisin jälkeen. Joku oli vetänyt autonsa katolleen. Verta tai ruumiinosia ei kuitenkaan näkynyt missään, joten uskoisin, että tuosta varsin rajunnäköisestä tilanteesta selvittiin ilman pahempia havereita.

29.5.2016

Vastatuulesta, vesisateesta, kuminpuhkeamisesta ja liikenneonnettomuudesta huolimatta pääsin perille Toulouseen. Kaupunki on Helsingin kokoinen Euroopan avaruuskeskus, jonka läpi kulkee Garonne-joki ja kanavia. Sunnuntai-iltapäivänä palokunnalla oli esittelytilaisuus, jossa oli paikalla kalustoa ja paljon lapsia. Jäin kuvaamaan tilaisuutta, kuvassa tuleva palomies kiipeää tikkaita.

29.5.2016

Jotenkin päivään sopi täydellisesti se, että valokuvailu viivytti perille saapumista juuri sen verran, että ennen hotellille saapumista puhkesi rankkasade ja ukkosmyrsky, joka kasteli minut perin pohjin. Läpimärkänäkin kaikki on kuitenkin okei, venähtäneitä aikatauluja myöten.

Reitti: Carcassonne – Toulouse 101 km
Nousua 157 m, laskua: 112 m (Google maps, Sports Tracker näytti 10X lukemia)