logo

Hellettä ja harhailua

Pääsin aamulla liikkeelle heti aamupalan jälkeen noin kello kahdeksan. Orangen keskustassa on hyvin säilynyt riemukaari ja vanha roomalainen teatteri, jonka vieressä hotellini sijaitsi. Koska kaupunki oli suhteellisen pieni, liikennevaloissa ei tänään tarvinnut paljoa odotella.

Orange

Orangen jälkeen reitti kulki aika pitkälti autoteiden pientareella, mutta matkalle sattui myös muutama mainio maaseutuosuus, joita oli kiva polkea. Alkumatka aina 70 kilometriin asti sujui melko mukavasti. Lämpötila kohosi kohti keskipäivää, ollen jonkun huoltamon mittarin mukaan iltapäivällä 38 astetta. Lähinnä lämmön huomasi pysähtyessä, mutta juoda piti paljon kokoajan. Nestettä kului seuraaavasti: 4 tölkkiä Coca-Colaa, 4 litraa vettä ja matkan jälkeen litra vettä sekä 1,5 litraa olutta. Vesipullot kannattaa täyttää muuten aina kun on mahdollista, jottei se lopu. Olut täytyy tietysti nauttia kylmänä reisilihasten kuntoa ylläpitävän ruokailun yhteydessä.

blogi13_kuva2

Tänään Google-kartta johdatti minut kertaalleen ruusupusikkojen ja piikkilangan ympäröimälle patoalueelle, jonka keskellä oli tekojärvi. Pyörin siellä ympyrää pitkään ennen kuin tajusin palata samaa tietä takaisin ja valita kartalta toisen reitin. Kaikki reitit, mukaan lukien sillat eivät näköjään ole Ranskassa ihan käyttökunnossa, vaikka muuta väitettäisiin.

Silta Provencessa

Toisen kerran Google-kartta johdatti minut keskelle A8-moottoritietä. Huomasin olevani kaistojen välisellä piennaralueella Aix-en-Provencen A8-moottoritietä kello viiden ruuhkaa. Loputon jono autoja ajoi yli 100 km/h molemmin puolin. Ajattelin, että tässä voi mennä pari tuntia ennen kuin pääsen toiselle puolelle tietä moottoritien yli. Lopulta odotettuani noin 20 minuuttia tiellä tuli hetki, jolloin saatoin ylittää sen turvallisesti. Tämän kokemuksen pohjalta voisin mielelläni lähteä vetämään tienylityskursseja hirville ja pikkunisäkkäille. Kärkisana on kärsivällisyys.

blogi13_kuva4

Näistä pienistä sähläilyistä huolimatta matkanteko oli mukavaa. Aurinko paistoi koko päivän ja Provence on kieltämättä aika kaunista seutua. Jäljellä on vielä noin 200 kilometriä Nizzaan.

Reitti: Orange – Aix-en-Provence (111 km)