logo

Haselünne without a map

Lähtö Bremenistä tapahtui kello 8:40 auringon paistaessa lähes kirkkaalta taivaalta. Matkaa on jo takana 1000 kilometriä ja aamulla jäljellä olevat 330 kilometriä oli aikomuksena ajaa kolmessa päivässä, jotta jäisi vielä yksi vapaapäivä aikaa tutustua Amsterdamiin. Joten ei kun polkemaan. Ensimmäisenä taakse jäänyt Bremen oli noin Helsingin kokoinen kaupunki ja yleisvaikutelmaltaan hiukan siistimpi kuin Hampuri. Tämä toisaalta voi johtua kaupunkien kokoerosta tai pyöräilyreitistäni, mene ja tiedä.

Aamu Bremenissä

Matkan aikana ajoin usean hyvin samantyylisen pikkukeskuksen tai kaupungin läpi kuin jo aiemmin tällä reissulla. Yleisilme on minusta koko Saksan osuuden ajan ollut hyvin samanlaista. Ensin on isompi kaupunki kaikkine systeemeineen, sitten omakotialueita, lopuksi hiukan täyttä maaseutua kunnes kuljetaan toiseen suuntaan kaupungin lähestyessä. Tämä seutu Saksaa on tasaista ja laakeaa sekä rakennustyyli koko ajan linjassa. Täällä ei merkittävästi sekoilla sen kanssa miltä talon tulee näyttää, variaatio tulee koossa, pienenä vaihteluna julkisivumateriaaleissa ja joissakin muissa yksityiskohdissa- kattokulma on 90%:sti taloissa sama. Ja nurmikko on juuri leikattu, Bitte!

Saksalaista pikkukaupunkinäkymää

Suunnistushommiin tuli tänään pieniä vaikeuksia, kun akkulaturi ei tuntunut lataavan puhelinta. Sports Tracker ja google-kartan ulkopuoliset ohjelmat oli pakko lopettaa kesken reissun, jotta virtaa riitti. Mitään perinteistä karttaahan en ole vieläkään mistään saanut hankittua. Lopulta laturi toimi sen verran, että sain katsottua viimeiset mutkat tiellä hotelliin, onneksi reitti löytyi ennen pimeän tuloa. Tänään oli siis pieni riski päätyä Germanian metsiin yöpymään. Se olisi varmaan ollut avartava Hannu ja Kerttu kokemus. Mutta jotta ei satuilla liikaa, päivän hotelli sijaitsee siis suhteellisen pienellä saksalainen paikkakunnalla nimeltänsä Haselünne, melko lähellä Hollannin rajaa. Pikasuihkun jälkeen kirmasin hotellin ravintolaan, baarimikko löi oluen eteen ja suositteli minulle pihviä perunoilla ja salaatilla. Ajatus istui ja heti syötyäni tajusin myös saaneeni hyvää ja kunnollista ruokaa. Danke schön!

Hotelli Haselünnessä

Reitti: Bremen – Haselünne 117 km

  1. Heikki Alanko
    Tervehdys Suomesta! Mielenkiintoista matkaa olet tehnyt,ainakin näin kotioloista seuranneena,matka alkaa olla finaalissa,viimeiset päivät naatitaan.Hollantihan ainakin on pyöräilymaana tunnettu,luulisit saavan huomiota,vai onko pyörämatkalaiset sielä niin yleinen näky ettei kiinitetä huomiota? Oletko tavannut muita alan harrastajia? t. H.A
  2. Janne Lahti
    Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita. Jonkinlainen "juttu" matkani on ollut selkeästi satunnaisille keskustelukumppaneille, varmaan siksi että Suomi koetaan hiukan kaukaiseksi. Hollannissa pyöräillään niin paljon, että liikennevaloissakin on tullut höpötettyä, eikä ole tarvinnut edes itse aloittaa keskusteluja. Kokonaisuudessaan hyvää mieltä ja palvelua olen mielestäni koko ajan saanut, eli varmaan sillä on ollut sielullisiviihteellistä merkitystä, että ajaa Espoosta Amsterdamiin :)