logo

Tuulta päin

Aamiaiseksi omenamehua, murukahvia maitojauheella, kaksi grillimakkaraa ja Blå Bland Chili-Beef retkimuona. On täysin käsittämätöntä tarkkailla, että kaloreita tulee tarpeeksi. Sitten astioiden pesu ja kuivaus, tavaroiden pakkaus, tupa- ja siisteystarkastus, reittisuunnitelman läpikäynti ja ostoslistan teko Sodankylän metropolialueen tavarantoimittajia varten: magnesiumia, kortisoonivoidetta, konjakkia, eväsruokaa ja käteistä. Roskat leirintäalueen roskikseen ja jäähyväiskuvaus. Tien varrelta puuttuvien opaskylttien kohtalo selviää kuvasta.

20130608_vajusuvanto

Päivän pyöräily oli varsinaista vastatuuleen polkemista. Aurinko paistoi, mutta vauhti ei ollut mitenkään hirmuinen. Tavoitteeksi asetin majoituspaikan noin sadan kilometrin päähän, tuulen vaikutus tuntui varsinkin tasaisilla aukeilla ja välillä poljin konkreettisesti lentokentällä. Harvemmin sitä joutuu alamäessä polkimia veivaamaan. Pysähdyin Sodankylän jälkeen jokaisessa mahdollisessa taukopaikassa kahvilla tai syömässä.

20130608_lentokentta_nelostiella

Pyöräily kesti normaalia kauemmin ja olin aika poikki perille päästyäni. Toisaalta olin aika hyvällä tuulella sen vuoksi, että seuraava päivä olisi retken ensimmäinen varsinainen lepopäivä, jolloin en polkisi yhtään.

20130609_Korvalan_kievarin_mokkeja

Vuokrasin mökin kahdeksi päiväksi. Purin tavarat, kävin suihkussa ja otin siivun konjakkia. Matkaa oli takana kolmannes.

Reitti: Vajusuvanto – Sodankylä – Korvala (104 km)