logo

Tasaista menoa

Iissä vietin matkan ensimmäisen telttayön. Mökissä on mukavampaa, mutta aika usea pyörämatkailija telttailee kustannussyistä. Suomessa se on helppoa leirintäalueiden ulkopuolellakin. Henkilökohtaisesti olen telttatestin perusteella mökkimiehiä kustannuksista huolimatta. Hiukan kostea makuupussi, kova patja ja kylmä yöilma eivät olleet kummoinen yhdistelmä. Lisäksi lähtö viivästyi kaikenlaisen pakkaamisen ja pussittamisen lisäännyttyä.

20130612_telttailua

Oulu ohittui noin 40 kilometrin polkemisen jälkeen. Pohjanmaalla polkeminen on siinä mielessä mukavaa, että mäkiä on vähän ja ne ovat vaatimattomia. Yleensäkin tuntuu siltä, että Suomi on suhteellisen lättänä maa. Saksan vahvistuksen kanssa sai vaihdeltua vetovuoroa, joten polkeminen sujui suhteellisen hyvin.

20130612_Oulussa

Loppumatkasta havaitsin, että olin katsonut leirintäalueen sijainnin väärin ja kilometrejä sinne alkoi olla myöhästyneen lähtemisen vuoksi liikaa. Netti auki ja vaihtoehtoja selaamaan. Puhelinsoiton jälkeen sain varattua mökin Rantsilan kupeesta Sipolasta. Bed & Breakfast, sauna valmiina perillä ja juotavaa jääkaapissa odottamassa. Miten se onkin niin, että aina ne viimeiset kilometrit tuntuvat niin pitkiltä, kuten illan pohjoisesta paistavan yöauringon luomat varjot.

20130612_varjo_tiella

Reitti: Ii-Oulu-Liminka-Sipola (115 km)