logo

Reippaan semioottisesti Hässleholmiin

Jos joku tekee tämmöisellä retkellä hyvää, niin se on lepopäivä. Neljän Ruotsissa ajatun päivän jälkeen makailin, tankkailin ja katselin EM-kisoja motellissa Pohjois-Alvestassa. Käväisin ainostaan 8 km lenkin Mohedan kylällä kaupassa ja syömässä. Tänä aamuna ajattelin ajaa toiseksi viimeisen Ruotsiosuuden vähän pidempänä, viimeinen olisi sitten kevyempi etappi laivalle Malmöön.

Kylttejä matkalla Hässleholmiin

Matkalla ihmettelin hiukan näitä ruotsalaisia pyöräilykylttiryppäitä, jotka yhden esiintymän jälkeen katoavat usean kymmennen kilometrin ajaksi. Ehkä niitä kylttejä kannattaisi sijoitella pitkin matkaa eikä laittaa kaikkia neljää samaan tolppaan. Suunnistin edellispäivien malliin googlemapsin pyöräilyvalintojen pohjalta, vältellen kaikkein absurdeimmilta näyttäviä metsäpolkuja. Puhelimen akku ei tietysti riitä yli kymmenen tunnin pyöräilyyn, mutta siihen on kiinnitetty piuhalla erillinen lisäakku, jonka avulla voi ajella huoletta koko päivän. Kartta varalla voisi toki olla hyvä idea, mutta ehkä vasta Saksassa.

Tauko paikalla

Olo oli koko matkan hyvin reipas ja reitti oikein mukava. Ei ollut suuria korkeusvaihteluja ja ajelin pääasiassa maalaismaisemissa tai pienehköjä asfalttiteitä. Tauoilla istuskelin kiviaidoilla ja muissa mukavissa paikoissa. Yhdessä semmoisessa tuli otettua tämmöinen setämiesselfie.

Akka zoo

Ennen Hässleholmiin saapumista pongasin hauskan kyltin. Ehkä jossain tällä seudulla Birger Jaarlin kaappaamat, mutta myöhemmin Ruotsin metsiin karanneiden suomalaisorjien naispuoliset jälkeläiset ovat nyt esillä jossakin osallistuvan yhteisöfeminismin teemapuistossa. En uskaltanut mennä paikalle.

Reitti: Alevesta – Hässleholm 116 km