logo

Polkien Burgundiin

Hotelli Grand Val eli Suuri Laakso jäi taakse. Päivä oli hiukan harmaa, mutta asteita oli kohtuulliset 23. Alkumatka kulki taas tuttuun tyyliin kanavan ja La Marne joen vartta aina Langresiin asti. Kannustukseksi kotimaan keleistä kärsiville myös täällä Ranskassa matkan aikana satoi kevyesti 2 minuuttia.

Grand Val

Langresin jälkeen ajoreitti muuttui. Ensin oli jyrkkä nousu kaupunkiin, jonka jälkeen tie muuttui vilkasliikenteiseksi. Ilmeisesti myös Suomessa torstaina juhannusliikenne oli kovimmillaan. Juhannusliikennemäinen olo tuli myös minulle, sillä aika-ajoin ohi ajoi runsaasti autoilijoita. Rekkojen pyyhkäistessä ohi välillä vähän jännitti, koska tiellä aina ollut tarjolla pengertä mihin väistää. Muuten pääsin etenemään vauhdikkaasti, parhaista alamäkikyydeistä ilmoitettiin etukäteen liikennemerkillä.

Tietä Dijoniin

Neljännen peräkkäisen matkapäivän kohteena oli keskiaikaisen Burgundin herttuakunnan pääkaupunki Dijon, nykyisin kuuluisa tietysti myös sinapistaan. Viimeiset 30 kilometria poikkesin päätieltä pikkuteille ja ajoin muutaman kylän läpi.

Pikkukylä Ranskassa.

Perille saavuttuani kävin paikallisessa kaupassa hakemassa hiukan eväitä ja punaviiniä iltaa ja tulevaa lepopäivää varten. Tätä kirjoittaessa on juhannusperjantai ja aika kuluu mukavasti sängyllä löhötessä. Aamulla taas jatketaan kohti seuraavaa kaupunkia.

Tietä Dijoniin

Reitti: Chaumont – Dijon (104 km)