logo

Neljän pompun kautta perille Nizzaan

Matkan viimeiseksi jäänyt pyöräilyreitti alkoi Aix-en-Provencesta aurinkoisessa säässä. Matkan alussa oli jonkin verran nousua, mutta pääosin reitti kulki hyvillä teillä. Tarkoitus oli pyöräillä 120 kilometriä Fréjusiin, jolloin viimeisen etapin pituudeksi Nizzaan tulisi alle 80 kilometriä.

viinitila

Alun nousujen jälkeen saavuin varsinaiselle viinitilaosuudelle, erilaisia Chateau-de-jotakin alkoi ilmestyä kuin sieniä sateella. Keskivaiheella matkaa Google-kartta ohjasi taas täysin käsittämättömille kinttupoluille keskelle viiniviljelmiä. Tulipahan nähtyä nekin sitten läheltä. Fillarille eivät varmaan tehneet kyseiset polut hyvää, sillä pinnoja oli poikki jo aikaisemmilta osuuksilta.

Les Arcs rautatieasema

Noin 25 kilometriä ennen määränpäätä pyörä alkoi huojua ajaessa. Jatkoin kuitenkin matkaa muutaman kilometrin kunnes takarengas alkoi hiertää kunnolla pyörän rakenteita. Pysähdyin tienvarressa olevalle taukopaikalle ja huomasin, että yhteensä kuusi pinnaa oli katkennut. Matka oli takavanteen osalta sitten siinä. Onneksi taukopaikalla oli samaan aikaan muutama ranskalainen perhe. He osasivat neuvoa minut juna-asemalle puolentoista kilometrin päähän, jonne pyörän sitten talutin ja josta jatkoin junalla Fréjusiin.

Fréjusin rautatieasema

Seuraavana päivänä juna kohti Nizzaa lähti kello 13.13. Junalippua ostaessani minulle kerrottiin, että raide on poissa käytöstä Gagnes-Sur-Merin ja Nizzan välillä. Pääsisin siis noin 13 kilometrin päähän lopullisesta määränpäästä. Jotenkin alkoi tuntua, että Nizzaan ei oikein pääse kuin ehkä konttaamalla. Sain nimittäin todeta, että Gagnes-sur-Merin rautatieasemalta ei löydy, eikä sinne saanut taksia, johon pyörä olisi mahtunut. Ei kun taluttamaan. Ilma oli varjossa mukavat 27 astetta.

Pyörävuokraamon heppu

Noin kilometrin fillaria talutettuani huomasin polkupyörä- ja skootterivuokraamon. Ajattelin, että noilla hepuilla on varmaan auto, joilla pyöriä kuljetaan turistien hotelleille ja takaisin. Tarjosin 50 euroa kyydistä Nizza keskustaan. Voilá! Viimeiset 12 kilometriä tultiin sitten pyörävuokraamon pakettiautolla, mutta perille päästiin, kiitokset kuvan hepulle. Nyt on reissun päätteeksi pari päivää aikaa löhöillä välimeren rannalla. Tänne blogiin pitää tehdä vielä jonkinlainen koostekirjoitus, mutta se on toisen päivän juttu. Perillä ollaan pärkkele.

Reitti: Aix-en-Provence – Les Arcs (96 km)

Les Arcs – Fréjus – Nizza (eli viimeiset n. 100 km taluttaen, junalla ja pakettiautolla)

  1. Eeva
    Matkatarinoita on aina mukava lueskella. Niin oli tätäkin matkanteon etenemistä. Loppuun vähän ylimääräistä luovuutta vaativaa säätämistä :-) !
  2. Janne Lahti
    Näitä tarinoita kirjoittaa pääosin itselleen muistojen tueksi, mutta palaute antaa läsnäolon ja myötäelämisen fiiliksiä. Noihin kirjoituksiin liittyen kaikki vastoinkäymiset ovat tietysti opettavuudessaan mielenpainuvin asia, mutta koska homma on kokonaisuudessaan superplussan puolella, jäi tästäkin reisusta taas polte jatkaa eteenpäin. Kiitos Eeva kommenteista.