logo

Hampurista Bremeniin

Aamulla oli aika jättää jäähyväiset Hampurille. Eilinen lepopäivä teki hyvää ja pääsin matkaan levännein jaloin. Jos olisin ollut paikalla muutamaa viikkoa myöhemmin, tarjolla olisi ollut nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruusottelu. Lähes kahden miljoonan ihmisen kaupungissa tapahtuu paljon mielenkiintoista.

Klitschko - Pulev mm-ottelu

Kaupungista ulospääseminen kesti jonkin aikaa. Pääsin esimerkiksi ensimmäistä kertaa elämässäni ajamaan umpitunnelissa Elben ali. Matka jatkui pitkän aikaa Hampurin satamien ja teollisuusalueiden halki. Ajaessa valkeni ettei kyseessä pieni paikka vaan risteyskohta, jossa laivat, junat ja muu liikenne yhtyvät logistiikkakoneistoksi.  Kaikesta huolimatta pyörätiet olivat hyvät koko matkan, mutta ilman gps:ää en olisi Hampurista ulos osannut.

Elbetunneli

Matka Bremeniin oli lopulta hyvin tasainen ja 90%:sti pyöräteitä pitkin kulkeva. Seutua luonnehtii hyvin se, että aina 10-15 kilometrin välein on jonkinlainen kylä tai muu keskus. Talot ovat selkeästi saksalaisia tiukan harja/mansardikattoisia, useimmin punatiiliomakotitaloja, pihassa tyypillisemmin Volkswagen ja kaverina joku kakkosauto, yleisemmin saksalainen. Jokaisessa pikkukylässä on jonkinlaisia palveluja tarjolla, joten pyöräily on tällä seudulla aika huoletonta. Maisemat vaihtelivat tänään etapin aikana kovasti. Isompi kaupunki muuttui maalaismaisemaksi ja taas takaisin.

Maisemaa väliltä Hampuri - Bremen
Reitti: Hampuri – Bremen 113 km