logo

Ekat mailit takana

Brighton oli mainio kaupunki ja aurinkoinen rantabulevardi kuin englantilainen kopio Ranskan Rivieran rannoista, joilla tuli muutama vuosi sitten myös pyöräilyä jokunen kilometri.

Lähtö venyi sattuneesta syystä puolille päiville. Myöhäiseen lähtöön vaikutti myös seikka, että olin katsonut etäisyyden olevan ainoastaan hiukan reilut 50 kilometriä. Virhe johtui siitä, että Google-kartta oli vaihtanut yksiköksi ihan itsekseen mailit, joten matkaa tulikin kokonaisuudessaan yli puolet lisää.

Rullailusää vaihteli aamun auringosta iltapäivän tuuliseen ja pilviseen tilaan. Välillä taisi sadellakin muutaman pisaran verran, mutta punahilkkaa ei tarvittu vielä. Matka taittui hyvin tasaisessa maastossa.. Korkeuserot olivat Hollannin luokkaa. Pikkukylien läpi ajaessa näkyi paljon hauskoja englantilaisia maalaistaloja.

Määränpäässä Portsmouthissa on käynnissä isot valmistelut Normandian maihinnousun 75-vuotisjuhallisuuksiin liittyen. Myös Donald Trump on tulossa paikalle. Yritä ehtiä alta pois, mutta huomenna sen sitten näkee vaikuttavatko järjestelyt omiin reittivalintoihin.

Reitti Brighton – Portsmouth 86.1 km