logo

Aneby ja paikalliset vaaleaveriköt

Tänään lähtö lykkääntyi tarkoituksellisesti kello yhteentoista. Majoituspaikkana toiminut bed&breakfast-paikka oli suoraan kuin ruotsalaisesta sisustuslehdestä isone huoneineen ja hevostiloineen. Paikassa nukkui mielellään pitkään ja jopa aamiaisen sai toivomaansa aikaan. Kaikki kuitenkin loppuu aikanaan, joten fillarin selkään ja menoksi.

Maisemia matkalla Anebyyhyn

Päivä oli ajofiiliksiltään kaksijakoinen, siihen liittyi päätiellä ajamista raesateessa rekkaliikententeen keskellä ja toisaalta aika paljon idylisiä ruotsalaisia maalaismaisemia sekä äärettömän kauniita kyläteitä. Päivämatka ei ollut eilisen veroinen myöhäisestä lähtöajankohdasta ja palautumistarpeista johtuen. Matkalla tapasin useita ruotsalaisblondeja, jotka katselivat minua kiinnostuneena isoine silmineen. Lienee joku paikallinen juttu tämä vaaleus ja suomalaisten tuijottelu kieli pitkänä. Taisi olla iltalypsyn aika.

ruotsalainen blondi

Etapin loppuun jysähti aikamoinen hiekkatienousu, mikä teki tästä kilometrimäärältään edellispäivää pienemmästä matkasta aika intensiivisen. Pidin monta lepotaukoa juuri loppumatkasta. Tällä seudulla huomaa, että ilmasto on hiukan isoja lehtipuita suosivampi kuin Suomessa. Tämän päivän löpinät voikin lopettaa lepotaukokuvaan tammen varjossa.

Tauko
Reitti: Manstorp – Aneby 87 km